Over Ons

Frank Gorter is in 2002 afgestudeerd en heeft na een paar waarnemingen de eerste jaren als ‘James Herriot’ in Ierland (County Donegal) gewerkt. Vanaf 2005 is hij weer terug op honk op de boerderij Scholleboe (Texel). Als ZZP-er heeft hij een aantal jaren gewerkt als dierenarts op Texel en kop van Noord-Holland. Naast zijn werk als dierenarts heeft Frank talloze hobby’s: o.a. schapen, houtsnijden en bouwen van skeletten van allerlei diersoorten voor onderwijs en musea. 

Mireille Grau is in 1998 afgestudeerd na een aantal waarnemingen heeft ze gewerkt in Amersfoort. In 2004 is ze gestopt en is ze Frank achterna gegaan en naar Ierland verhuisd. Terug op Texel tal van andere werkzaamheden gedaan, tot dat in 2018 het weer begon te kriebelen…

Sinds 2018 hebben Frank en Mireille een kleinschalige praktijk aan huis. Beide vullen elkaar goed aan, Mireille heeft als interesse gebied ‘de internistische patiënt’. Ze draait een groot deel van de spreekuren. Frank heeft als interesse gebied ‘de chirurgische patiënt’. Hij draait een groot deel van het OK programma. Frank is naast dierenarts ook veearts en wisselt de honden en katten graag af voor schapen, paarden en andere dieren.

Inmiddels beschikken we over een ‘dental unit’ waardoor we op professionele wijze het gebit van uw huisdier kunnen behandelen en schoonmaken. Een mooi gasanesthesie apparaat met beademingsmogelijkheden, een zuurstof generator die naast de anesthesie ook wordt ingezet ter ondersteuning van benauwde of ernstig zieke dieren. Voor de beeldvorming beschikken we over een röntgenapparaat, het echo apparaat zetten we op het moment alleen in voor drachtigheids-diagnostiek.

Mocht het nodig zijn dan kan uw huisdier ook worden opgenomen.